طراحی سایت چیست؟ انواع سایت کدام است؟
کسب و کارها و سازمانها محتوای خود را در قالب یک صفحهُ اختصاصی به نام سایت در فضای آنلاین معرفی میکنند. طراحی سایت یعنی طراحی صفحهای در بستر وب که بتوانیم با آن محصولات و خدمات خود را به مخاطبان عرضه کنیم. جالب است بدانید هم اکنون بیش از یک میلیارد سایت در بستر وب وجود دارد، پس بدیهی است که بازار طراحی سایت همیشه داغ است. صاحبان کسب و کار برای بهرهمندی از اقیانوس آبی دیجیتال مارکتینگ نیازمند سایت هستند. سایتهایی که توسط متخصصین طراحی شده و ترافیک بالایی داشته باشند.
بزرگترین سؤالی که برای صاحبان کسب و کار پیش میآید این است که طراحی سایت چیست؟ و انواع سایتها کدامند؟ البته قبل از طراحی سایت برای یک شرکت یا سازمان، باید تمامی موارد جانبی را بررسی کنیم و سایتی متناسب با نیاز آنها طراحی کنیم. به همین خاطر ما در این مقاله در پی آن هستیم که طراحی سایت و انواع آن را برای مخاطبین معرفی کنیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
طراحی سایت چیست؟
برای اشتراکگذاری محتوای خود با جهان در قالب صفحاتی در بستر اینترنت، از طراحی سایت استفاده میکنند. به صورت کلی طراحی سایت هنر برنامه ریزی و تنظیم محتوا در یک سایت است. طراحی سایت یعنی یک وب سایت را با استفاده از کد نویسی یا سیستم مدیریت محتوا در بستر وب طراحی کنیم. صفحات وب که معمولا با کدنویسی ساخته میشود، با قالبهای آماده ارائه میشود.
سایتها یا توسط زبان برنامهنویسی، کدنویسی میشوند یا توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته میشوند. برای کدنویسی از زبانهای مختلف استفاده میشود؛ اما برای راهاندازی و طراحی سریع یک سایت از سیستم وردپرس استفاده میکنند. طراحی سایت باید توسط برنامه نویس حرفهای انجام شود. برای این منظور میتوانید از برنامه نویسان حرفه ای هلدینگ مدیا کمک بگیرید.
اهمیت طراحی سایت
امروزه بزرگترین چالش کسب و کارها فعالیت در سطح وب و دیجیتال مارکتینگ است. شرکتهای بزرگ در تلاش هستند تا نیاز این کسب و کارها را فراهم کنند. به همین خاطر از افراد متخصص در حوزه دیجیتال مارکتینگ استفاده میکنند. یکی از حوزههای فعالیت این متخصصین طراحی سایت است. با طراحی سایت برای کسب و کارها به راحتی میتوان به دنیای وب و اینترنت وارد شوند.
در واقع فعالیت در فضای آنلاین باید جزء جدانشدنی یک کسب و کار باشد، از همین رو در کنار دیگر پلتفرم ها توصیه میشود که کسب و کارها حتما سایت داشته باشند. سایتی که توسط طراح حرفهای ایجاد شده باشد میتواند کسب و کار شما را اعتبار ببخشد. این نوع سایت جایگاه ویژهای در میان رقبا دارد و مشتریان بیشتری جذب میکند.
اهمیت طراحی سایت زمانی مشخص میشود که یک کسب و کار با وب سایت حرفهای را با دیگر رقبا مقایسه میکنیم. پیشرفت و سودآوری کسب و کارهایی که از طراحی سایت استفاده میکنند بسیار زیاد است.سایت هایی که از سئو سایت استفاده میکنند جایگاه بهتری در نتایج سرچ گوگل دارند.
انواع طراحی سایت
سایت ها از نظر نوع ساختار و نوع مدیریت محتوا تقسیم بندی میشوند. هرکدام از این سایتها به منظور خاص و با هدف معینی طراحی میشوند. اگر بخواهیم سایتها را از لحاظ نوع ساختار بررسی کنیم به دو گروه تقسیم بندی میشوند:
۱_ سایتهای استاتیک: سایتهای استاتیک امکان تغییر محتوا توسط مدیر وجود ندارد و باید از یک طراح سایت کمک گرفت. البته امروزه به دلیل گسترش سیستم مدیریت محتوا استفاده از این نوع سایتها بسیار محدود شده و بیشتر برای شرکتها و سازمانهای کوچک که نیاز به تغییر محتوا ندارند استفاده میشود.
۲_ سایتهای داینامیک: در سایتهای داینامیک تغییر محتوا به راحتی انجام میشود. محیطی پویا و آسانی دارند و میتوانید هر روز مطالب جدیدی بارگذاری کنید. امروزه بیشتر از سایتهای داینامیک برای طراحی سایتهای مختلف استفاده میکنند.
نوع دوم تقسیم بندی بر اساس سیستم مدیریت محتوا انجام میشود. این تقسیم بندی امروزه بیشتر استفاده میشود و تقریبا بیشتر کاربران با آن آشنایی دارند؛
۱_ سیستم مدیریت محتوای وردپرس: وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آماده است که به طراح سایت این امکان را میدهد با استفاده از افزونه ووکامرس قالبهای خود را به سایت اضافه کند و در مدت زمان کوتاه هر نوع سایتی اعم از فروشگاهی، خدماتی و.. طراحی کند. هزینه طراحی سایت وردپرسی بسیار کمتر از از نمونههای کدنویسی شده است.
۲_ سایت کدنویسی شده: در این نوع طراحی که فقط توسط برنامهنویس انجام میشود با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند HDML_JAVACRIPTO و پایتون و… کدنویسی میشود. این نوع سایتها از امنیت بالایی برخوردارند و چون کدنویسی شده اند قیمت تمام شده آنها بالاتر است.
سایتهای کدنویسی شده برای کسب و کارهایی است که نیاز دارند یک سایت فوق حرفهای داشته باشند. این سایتها مدام بروز رسانی میشوند و تجربهُ کاربری مناسبی را ایجاد میکنند.
انواع سایت کدام است؟
برای آن که بتوانید کسب و کار خودتان را معرفی کنید نیاز به یک وب سایت دارید. اما تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چگونه بدون در نظر گرفتن محدودهٔ جغرافیایی میتوانید مشتریان بیشتری را جذب کنید؟ قطعا طراحی سایت در بستر وب این امکان را فراهم میکند که از تمام نقاط کشور مشتریانی را جذب کنید. هنگام طراحی سایت برای کسب و کارتان باید بدانید چه سایتی نیاز دارید به همین خاطر به معرفی انواع وب سایت میپردازیم:
۱_ سایتهای فروشگاهی: این نوع سایتها بر پایهٔ معرفی محصول طراحی میشوند و مخصوص کسب و کارهایی است که محصولی جهت فروش دارند. اکثر این سایتها توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی میشوند. به همین خاطر قالبهای ساده و جذابی دارند. از طرفی به دلیل ساده بودن محیط سایت، دسترسی به تمامی محصولات راحت و آسان است و کاربر هنگام استفاده از این سایتها دچار سردرگمی نمیشود.
۲_ سایتهای شرکتی: اکثر شرکتها و سازمانها برای معرفی خود و محصولاتشان و خدماتی که ارائه میدهند از وب سایتهای شرکتی استفاده میکنند. در این وب سایتها اطلاعات شرکتها شامل: تاریخچهٔ تأسیس، راههای تماس، راهنمایی برای أخذ نمایندگی و… ارائه میشود. استفاده از این وب سایتها به دلیل افزایش قیمت تبلیغات بیشتر شده است. زیرا هزینهٔ کمتری نسبت به تبلیغات محیطی دارند.
۳_ وب سایتهای شخصی: افرادی که در حوزه خاصی تخصص دارند از این وب سایتها برای معرفی خود و خدماتشان استفاده میکنند. در این وب سایتها مطالب کاربردی، تخصصی، همچنین دورههای آموزشی و کارگاهها ارائه میشوند.
طراحی سایت برای چه مشاغلی مفید است؟
به دلیل گسترش روزافزون دیجیتال مارکتینگ و تمایل بیشتر مخاطبان در استفاده از خدمات آن طراحی سایت برای تمامی مشاغل مفید است. انواع فروشگاهها، آموزشگاهها، کسب و کارهای خدماتی و هر شغلی که در سطح جامعه وجود دارد. امروزه اینترنت جز جدا نشدنی زندگی انسان است و تقریبا هر روز نزدیک به دو ساعت را در اینترنت میگذارند پس موقعیت مناسبی است که کسب و کارتان را در بستر وب معرفی کنید و از این بازار به خوبی استفاده کنید.
سخن آخر
طراحی سایت یک پروسه حرفهای است. برای داشتن یک سایت خوب باید از متخصصین این حوزه کمک گرفت. انواع مختلفی از سایتها وجود دارند که شما میتوانید متناسب با کسب و کارتان از آنها استفاده کنید. برای داشتن یک سایت حرفهای میتوانید از برنامه نویسان حرفهای هلدینگ مدیا مشاوره بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های09102303189 و 09014944211 تماس بگیرید.